Registreren
Als je EPWA voor het eerst gebruikt, kun je hier een account aanmaken. Vul je emailadres en wachtwoord in en klik op Aanmaken. Je kunt ook inloggen via je Facebook of Google account.
Als je een account hebt aangemaakt, krijg je toegang tot alle functies van de app.
Account - instellingen
Onder het kopje Instellingen kun je een foto van jezelf toevoegen en jouw voor- en achternaam invullen. Ben je al ingelogd en wil je op een later tijdstip jouw gegevens wijzigen? Klik dan op het potlood-icoontje rechts bovenin.
Mijn stal - paard of ezel toevoegen
Als je voor het eerst inlogt in EPWA, zul je zien dat jouw stal nog helemaal leeg is. Met de plus-knop rechts onderin voeg je eenvoudig een paard of ezel toe aan je stal.

Voeg een foto toe door op het paarse vlak te klikken en kies een mooie, liggende foto. In de velden eronder kun je diverse kenmerken van jouw dier toevoegen, zoals ras, stokmaat en wedstrijdniveau. Als je op het informatie-icoontje rechts bovenin klikt, krijg je meer uitleg over het toevoegen van meerdere disciplines en rassen.

Dagboek
Met de handige dagboekfunctie houd je bij hoeveel je paard heeft gegeten, welke medische behandeling hij heeft gehad en hoe lang je met hem hebt getraind. Klik op de plus-button onderin om de verschillende onderdelen aan je dagboek toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld de medicatie ingevuld? Sla deze gegevens dan op door op het paarse pijltje rechts bovenin te klikken.
Pijnmeting lichaam
Met de samengestelde pijnschaal kun je vaststellen of jouw paard pijn heeft. Dit doe je door het aantal keren dat jouw paard een bepaalde gedraging vertoont te tellen. Gebruik hier de verschillende iconen voor: Trapt je paard gedurende de 5 minuten dat de meting duurt bijvoorbeeld 3 keer naar zijn buik, dan klik je drie keer op het bijbehorende icoon. Na de vervolgvragen, volgt de uitslag.
Pijnmeting gezicht
Met de pijnschaal voor gezichtsuitdrukkingen kun je vaststellen of jouw paard pijn heeft. Dit doe je door het aantal keren dat jouw paard een bepaalde gedraging vertoont te tellen. Gebruik hier de verschillende iconen voor: flehmt je paard gedurende de 2 minuten dat de meting duurt bijvoorbeeld 3 keer, dan klik je drie keer op het bijbehorende icoon. Na de vervolgvragen, volgt de uitslag.
PPID check
Vooral bij oudere paarden komt de aandoening PPID regelmatig voor. Wil jij weten of jouw paard verschijnselen vertoont? Met de PPID check kom je er achter. Beantwoord de verschillende vragen en je krijgt een indicatie.
Welzijnstips
Goede voeding, huisvesting en gezondheid….allemaal elementen die belangrijk zijn voor je paard. Bij de Welzijnstips lees je hier meer over.