Heeft jouw paard of ezel pijn? Check het zelf!

Dierenartsen en onderzoekers van de Universiteit Utrecht deden jarenlang diverse studies naar pijnherkenning bij paarden en ezels. Uit de samengestelde pijnschalen die hieruit voortkwamen, werd duidelijk dat deze heel nuttig kunnen zijn bij het meetbaar maken van pijn. Vooral voor koliek-, aangezichts- en orthopedische pijn werken de schalen al heel goed.

De meetmethoden die uit de studies volgden, zijn nu heel eenvoudig voor iedereen te gebruiken via EPWA. De app biedt een betrouwbare methode om pijn te herkennen en een pijnscore te berekenen bij je paard of ezel. Zo kun je zelf zien of het verstandig is om de dierenarts naar je dier te laten kijken.

Welzijn op je smartphone

Hoeveel eet jouw paard op een dag? Welke vorm van beweging heeft hij gehad en wanneer heb je zijn medicatie gegeven? Met de handige dagboekfunctie in EPWA kun je dit heel makkelijk bijhouden. De app helpt je om de verzorging van je paard naar een hoger niveau te brengen!

PPID, of niet?
PPID is een aandoening die vooral bij paarden ouder dan 15 jaar voorkomt. Twijfel je of jouw paard verschijnselen heeft van PPID? Doe dan de check in EPWA!